Kovácsoltvas alkatrészek katalógusai

Kovácsoltvas alkatrész katalógus

kovácsoltvas

Schmiedeeisen
kovácsoltvas

Metalltechnik
kovácsoltvas

Schmiedeeisen II

kovácsoltvas

Ideen lösungen
kovácsoltvas

TT Individuell
kovácsoltvas

Preisliste 2010

A kovácsolás története

A föld népeinek körében igen nagy az eltolódás a kovácsmesterség elsajátításának tekintetében. Az ókori keleti népek már i.e. 3000 körül készítettek és használtak vastárgyakat. A 4500 évvel később felfedezett Amerikában az őslakosok még mindig kőtárgyakat használtak.

A kovácsolás legcsodálatosabb emléke az i.e. IV. századból származó hat tonna súlyú vasoszlop. Az máig rejtély, hogy gépek nélkül hogyan voltak képesek egy ilyen méretű vasoszlopot létrehozni.

A rómaiak, majd később a középkori harcosok is kovácsolással állították elő fegyvereiket.
Magyarország első kovácsoltvas emléke egy pár 2000 éves kelta korcsolyapenge.

A gyökeres változást a kovácsoltvas fejlődésében a francia forradalom hozta meg, amikor eltörölték a céhkényszert és biztosították a kovács- és vasipar szabad gyakorlását. Ettől kezdve rohamosan fejlődött a gépipar és a gyárszerű kovácsipar.
Napjainkban is igen gyakran kerül előtérbe a kézi kovácsolás, ugyanis a régi darabok restaurálásához az ezer éves módszereket kell alkalmazni.
További információért forduljon hozzánk bizalommal!

Kovácsoltvas kiegészítők katalógusIdeen lösungen


TT Individuell

Legyen stílusos!


Keresi az otthonába, kertjébe, verandájára legmegfelelőbb, legstílusosabb anyagot, mely hangulatos és jó megjelenést kölcsönözne otthonának?

Ne keressen tovább!
A megoldás a kovácsoltvas! Ez az elegáns, kifinomult és stílusos termék egyben tartós és időtálló is. Egy kovácsoltvas termék élettartaménak esetében Ön nyugodtan hosszú évekkel számolhat.

Válassza a szakértőt! Válasszon minket!
Cégünk 1998-ban alakult, 15 éves szakmai tapasztalatunknak hála kijelenthetjük, maximálisan megbízható és minőségi munkát végzünk.

Innovációra törekszünk!
A legújabb trendek alkalmazása mellett mi nem állunk meg! Folyamatosan új megoldásokat, új lehetőségeket keresünk, hogy száz százalékos sikert, kifogástalan és megkérdőjelezhetetlen minőséget szolgáltathassunk Önnek.

Saját technikák!
Ilyen egyedi megoldásunk például anyagaink tartósabbá és esztétikusabbá tételére egy savas oldattal kezeljük a vasat, mely a kívánt hatást eredményezi.

A jövő technikáit alkalmazzuk!
Nálunk biztosra mehet! Már a termékek gyártás, az elkészítés előtt Önnek lehetősége van megtekinteni, hogyan is fog kinézni a késztermék, hála előzetes tervdokumentációnknak, ami egyfajta garanciát is jelent, így sem Ön, sem mi nem fogunk csalódni az elvégzett munka után.
A múlt tapasztalata.
Természetesen nem csak a jövő, a múlt is nagy hatással van ránk, a kovácsolás mesterségét a hosszú évek során sem felejtettük el, mestereink szakértelme megkérdőjelezhetetlen, melyet termékeink páratlan minősége is fémjelez.

Múlt és jövő tapasztalatával állunk rendelkezésére, keressen minket!

Az oldalon található dokumentumok megtekintéséhez Adobe Acrobat Reader ® szükséges,

a programot innen letöltheti. További információért kérjük keressen fel minket valamelyik elérhetőségünkön.